Over ons

Helios Solutions is een Indisch IT sourcings bedrijf dat exclusief voor de Europese markt werkt. Voor ons staat de relatie met onze Europese partners op de eerste plek, naast natuurlijk de kwaliteit van ons product. De Indische IT industrie is al lang niet meer de low-cost low-quality oplossing in de IT. Met de jaren is deze industrie volwassen geworden en beschikt over een grote pool aan hoogopgeleid en creatief talent. Echter kan communicatie, zeker cultureel, nog steeds een obstakel vormen. Helios Solutions werkt daarom met Nederlandse Project Managers om de verschillen in taal en cultuur te overbruggen en u te kunnen garanderen dat uw outsourcing ervaring met India vergelijkbaar is met het werken met een Europese partner.

Als u met ons een project begint krijgt u altijd een Project Manager uit uw eigen land die hier in India verblijft. U communiceert gemakkelijk in uw eigen taal en omzeilt elke vorm van culturele misverstanden die kunnen ontstaan wanneer u over uw eigen landsgrens werkt. Daarnaast komen wij minstens twee keer per jaar naar elk land waar we in opereren om ook in persoon te kunnen overleggen en de relaties met onze partners te verstevigen. Uw Project Manager is uw contactpersoon vanaf het eerste contact tot de laatste levering, en daarna. De Project Manager coördineert onze hoogopgeleide developers om kwalitiatief hoogwaardige (web) applicaties, websites en software naar uw specificaties te ontwikkelen. Onze developers hebben veel ervaring en zijn elk gespecialiseert in een specifieke technologie. Dit leidt ertoe dat er altijd een expert in de relevante technologie beschikbaar is waardoor de beste resultaten behaald kunnen worden.

Onze geschiedenis

Helios Solutions is opgericht in 1999 in Vadodara, India. We zijn de Europese markt ingetreden in 2006. We zijn in Nederland begonnen en zijn daarna uitgebreid naar Duitsland, Frankrijk en Noorwegen. Van een klein 5 persoons bedrijfje zijn we uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 160+ enthousiaste werknemers. Onze recente groei heeft ertoe geleid dat we nu ons kantoor in het nieuwe state-of-the-art kantoorpand, het Iscon Atria Complex in Vadodara, aan het uitbreiden zijn om een nieuwe lichting Indische top developers te kunnen huisvesten. In de nabije toekomst zullen wij onze uitbreiding voortzetten naar de Belgische, Zwitserde en Luxemburgse markten.

Why Helios Solution

Uw relatie met ons is even belangrijk als onze programmeer vaardigheden wanneer u naar ons outsourct. Dit is ons motto en wat ons van andere bedrijven onderscheid. Nederlands – Frans – Noorse en Duitse project coördinators binnen Helios Solutions werken nauw samen met de programmeurs waardoor wij u kunnen garanderen dat de communicatie vlot en gemakkelijk zal verlopen. Taal en cultuur barrières worden overbrugd waardoor de ontwikkeling van goede technische oplossingen voor beide partijen centraal komt te staan.

Voordelen van werken met Helios Solutions

 • Werken met Nederlandstalige project managers
 • Werken met 1 vaste project manager
 • 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van software, websites en apps
 • 7 jaar ervaring in het werken binnen de Europese markt
 • Lage productiekosten vergeleken met het Nederlands uurtarief
 • Geen taal of communicatie barrieres
 • Werken met gespecialiseerde programmeurs voor ieder project
 • Vergroten van uw capaciteit waardoor u meer werk kunt aannemen van uw contacten
 • Vergroten van uw capaciteit met betrekking tot technologieën waar u zich in eerste instantie niet op richt en wellicht minder kennis van hebt
 • Werken met gecertificeerde programmeurs die kunnen werken aan een breed scala van aangeboden technologieën
 • De mogelijkheid om ons ieder jaar tijdens onze business trip te ontmoeten

Onze Werkwijze

Hoe besteedt u een project aan Helios Solutions?


Als u een of meer ICT - projecten heeft, dan kunt u onze assistentie gebruiken voor het voltooien van deze projecten. Zo werk het proces.

Processen & Infrastructuur


Een kort overzich tover hoe wij de culturele kloof overbruggen om onze projecten te begrijpen en managen.

Hoe krijgt u een ‘ Dedicated Team’ bij Helios Solutions?


Onst team van ontwikkelaars besteedt alle beschikbare tijd aan uw project, in het geval van projecten met een minimum periode van een maand.

Neem contact met ons op

 • Toegestane bestandstypen: doc, docx, pdf, jpg, jpeg, png.
  Toegestaan Bestandsgrootte: 5 MB (Maximum)
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.